Arkisto

Arkisto

MTK Lounais-Hämeen puheenjohtajan Linjapuhe

Se siitä linjapuheesta... On ilo olla tämän johtokunnan puheenjohtajana. Johtokunta suo minulle mahdollisuuden ilmaista mielipiteeni ja palauttaa kokouksessa tarvittaessa oikean marssijärjestyksen, niin että yhdistyksen mielipiteestä tulee perinpohjaisesti harkittu, jokaisen mielipiteen huomioiva ja ennen kaikkea MTK Lounais-Hämeen johtokunnan yhteinen mielipide.

Yhdistys on arvostettu ja taloudellisesti kohtuullisessa kunnossa oleva toimija Lounais-Hämeessä. Uusia jäseniä liittyy ja joitakin eroaa. Pääsyynä vähäisiin eroamisiin on tuotannon lopettaminen ja MTK:n toiminnan tehottomana pitäminen, joihinkin eroamisiin näen syyksi metsänhoitoyhdistyksen ja tuottajajärjestön toiminnan rajan hämärtymisen. Yksikään jäsenyyden jättänyt ei ole vielä ilmoittanut syyksi MTK Lounais-Hämeen toimintaa. Kyselyjä on ollut jopa mahdollisuudesta pelkkään Lounais-Hämeen jäsenyyteen.

Omalla puheenjohtajakaudellani haluan korostaa ennen kaikkea edunvalvontaa Lounais-Hämeen alueella, yhteistyötä paikallisten yritysten, yhdistysten ja kuntien kanssa. Edunvalvonta on MTK:n tärkein tehtävä.

Me, liitto ja keskusliitto olemme kaikki epäonnistuneet totaalisesti tiedottamisessa onnistumisistamme, joita ilman suomalaista maataloutta ei enää olisi. Onnistumisia on saavutettu verotuksessa, tukipolitiikassa, ympäristö- ja eläinsuojeluasioissa, eläkesektorilla sekä kaikissa muissa meitä koskettavissa osa-alueissa. Olemme ottaneet käyttöön sanan “torjuntavoitto” ja olemme unohtaneet kertoa mitä olemme todellisuudessa saavuttaneet. Tähän tiedottamistapaan haluaisin saada aikaan merkittävän muutoksen.

Tänäkin vuonna johtokunta joutuu kovan työmäärän eteen yhdistystoiminnan rutiinien hoidossa. Pitkäaikaiselta puheenjohtajalta Marko Virtarannalta on palanut paljon aikaa parin viime vuoden aikana Lounais-Hämeen ja MTK-Tammelan yhdistymiseen ja uuden yhdistyksen toiminnan luomiseen. Nyt vuonna 2019 joudumme käyttämään merkittävästi voimavaroja Sahrapirtti ja Tuottajaintupa -hankkeiden läpivientiin.

Toivon ja uskon, että jäsenistöltä ja johtokunnalta löytyy voimavaroja hankkeiden toteuttamiseen ja myös edunvalvonnan, toiminnan ja näkyvyyden lisäämiseen. Tulevana vuonna tulemme tarvitsemaan kaikkien apua talkoissa ja yhdistyksen tapahtumien järjestämisessä.

Onnistunutta vuotta toivottaen
Simo Horkka
MTK Lounais-Hämeen puheenjohtaja 2019, jos ei ennen eroteta
MTK Lounais-Hämeen johtokunnan edustajat tapaamassa Lounais-Hämeen kunnanjohtajia ja kaupunginjohtajaa 12.3.2019.
MINISTERITAPAAMINEN

MTK Lounais-Hämeen delegaatio kävi tapaamassa pikaisesti maa- ja metsätalousministeri Jari Leppää Mustialassa 9.8.2018. Tapaamisen osallistuivat johtokunnasta Ville Nurmi, Simo Horkka, Eero Pura, Iina Närvänen ja Marko Virtaranta. Ministerin kanssa keskusteltiin mm. haasteellisesta kasvukaudesta ja painotettiin kestäviä ratkaisuja kotimaista alkutuotantoa kannattamaan. Esiin nousi myös julkisin varoin tuotettujen ruokapalveluiden kotimaisuusaste. Kilpailutuksessa hinnan sijasta pitäisi päähuomio olla ruoan alkuperässä. Puhtaan suomalaisen ruoan ja erityisesti lähiruoan käyttö pitäisi olla itsestäänselvyys ruokapalveluissa, joihin käytetään julkisia varoja. Lisäksi ministerille luovutettiin kirjelmä ajankohtaisista huolenaiheistamme matkalukemiseksi. Kirjelmässä mm. kehotettiin huomioimaan tukikauden uudistus ja kotimaisten pienyritysten kilpailukyky markkinoilla Eurooppalaisten suuryritysten rinnalla.
 
© MTK Lounais-Häme ry
janette.koskinen (at) mtklounais-hame.fi
 
© MTK Lounais-Häme ry 2021 Kaikki oikeudet pidätetään